Préház a Gáspár borászatbanGáspár PinceGáspár PincészetSzőlőültetvény a Gáspár PincészetbenGáspárpince télen

Irsai Olivér boradatlap

Irsai Olivér 2019

Pécsi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor

Szőlőfajta: Irsai Olivér 100%
Termőhely: Pécsi borvidék
Talajtípus: Mészkő alapkőzeten elhelyezkedő lösz és agyag
Szüret időpontja: 2019.08.17

Feldolgozás: A feldolgozóba érve az alapanyagot bogyóztuk, melyet egy 6 órás áztatási folyamat követett. A préselést és a musttisztítást követően a must az erjesztő tartályba került, ahol 16-18 C°-on erjesztettük nagyjából 2 hétig, fajélesztő segítségével. A borkészítési folyamat során a reduktív technológiát alkalmazva minimalizáltuk az oxigénfelvétel lehetőségét.

Érlelés: A tételt tartályban érleltük a palackozásig.
Palackozás ideje: 2019.11.08

Bor analitika:

Alkohol: 12,50%
Cukor: 0,9g/l
Titrálható sav: 5,4g/l
Cukormentes extrakt: 21,4g/l

Kóstolási jegyzet:

Illatában határozott szőlőlére emlékeztető muskotályosság, valamint virágos jegyek fedezhetők fel, melyek ízben is megjelennek. A megszokottnál tartalmasabb, ennek ellenére rendkívül jóivású. A hozzáadott széndioxid még frissebbé teszi a tételt.

Bor-étel párosítás: Kitűnő aperitif. Salátákhoz, halételekhez, levesekhez, valamint könnyű fehérhúsokból készült fogásokhoz. Fogyasztását 12-14 C°-on ajánljuk.

Gáspár Pincészet-7932 Mozsgó, Alsó-szőlőhegy 751. Elérhetőség:+36304244345-gaspar.boraszat@gmail.com