Préház a Gáspár borászatbanGáspár PinceGáspár PincészetSzőlőültetvény a Gáspár PincészetbenGáspárpince télen

Kékfrankos Rosé boradatlap

Kékfrankos Rosé 2019

Pécsi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz rosébor

Szőlőfajta: Kékfrankos 100%
Termőhely: Pécsi borvidék
Talajtípus: Mészkő alapkőzeten elhelyezkedő lösz és agyag
Szüret időpontja: 2019.09.15

Feldolgozás:
A feldolgozóba érve az alapanyagot bogyóztuk és 2 órán áztattuk hűtött körülmények között. A préselést és a musttisztítást követően a must az erjesztő tartályba került, ahol 16-18 C°-on erjesztettük nagyjából 2 hétig, fajélesztő segítségével. A borkészítési folyamat során a reduktív technológiát alkalmazva minimalizáltuk az oxigénfelvétel lehetőségét.

Érlelés: A tételt tartályban érleltük a palackozásig.
Palackozás ideje: 2019.11.14

Bor analitika:

Alkohol: 12,50%
Cukor: 1,2g/l
Titrálható sav: 7,0g/l
Cukormentes extrakt: 22,9g/l

Kóstolási jegyzet:
Hecsedlis, lazacos színárnyalat, észrevehető beltartalom. Illatában az érett piros gyümölcsök, főként eper és málna, a háttérben pedig az aranysárga vilmoskörte jelenik meg. Ízében a májusi szamóca, melyet a feszes savszerkezet tesz kerekké.

Bor-étel párosítás: Előételekhez, krémlevesekhez, hidegtálakhoz. Tengeri herkentyűk és halételek mellé, valamint sertésből készült főételekhez és nem utolsó sorban egy ormánsági kecskesajthoz. Fogyasztását 12-14 C°-on ajánljuk.

Gáspár Pincészet-7932 Mozsgó, Alsó-szőlőhegy 751.
Elérhetőség:+36304244345-gaspar.boraszat@gmail.com