Préház a Gáspár borászatbanGáspár PinceGáspár PincészetSzőlőültetvény a Gáspár PincészetbenGáspárpince télen

Pinot Noir Rosé boradatlap

Pinot Noir Rosé 2019

Pécsi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz rosébor

Szőlőfajta: Pinot Noir 100%
Termőhely: Pécsi borvidék
Talajtípus: Mészkő alapkőzeten elhelyezkedő lösz és agyag
Szüret időpontja: 2019.09.08

Feldolgozás: A feldolgozóba érve az alapanyagot bogyóztuk és 4 órán áztattuk hűtött körülmények között. A préselést és a musttisztítást követően a must az erjesztő tartályba került, ahol 16-18 C°-on erjesztettük nagyjából 2 hétig, fajélesztő segítségével. A borkészítési folyamat során a reduktív technológiát alkalmazva minimalizáltuk az oxigénfelvétel lehetőségét.

Érlelés: A tételt tartályban érleltük a palackozásig.
Palackozás ideje: 2019.12.05

Bor analitika:

Alkohol: 12,00%
Cukor: 1,3g/l
Titrálható sav: 7,2g/l
Cukormentes extrakt: 21,7g/l

Kóstolási jegyzet:

Licsis, lazacos színárnyalat, simogató kedvesség. Illatában őszibarack és málna. Ízében a pirosbogyósok(ribizli, málna) és a citrusok(lime, grapefruit) jelennek meg. Egy gondolatnyi szénsav dobja fel és teszi egységessé.

Bor-étel párosítás: Előételekhez, krémlevesekhez, hidegtálakhoz. Tengeri herkentyűk és halételek mellé, valamint sertésből készült főételekhez, kecskesajtokhoz. Fogyasztását 12-14 C°-on ajánljuk.

Gáspár Pincészet-7932 Mozsgó, Alsó-szőlőhegy 751. Elérhetőség:+36304244345-gaspar.boraszat@gmail.com