Préház a Gáspár borászatbanGáspár PinceGáspár PincészetSzőlőültetvény a Gáspár PincészetbenGáspárpince télen

Portugieser

Portugieser 2019

Pécsi oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz vörösbor

Portugieser

Szőlőfajta: Portugieser 100%
Termőhely: Villányi borvidék
Talajtípus: Mészkő alapkőzeten elhelyezkedő lösz
Szüret időpontja: 2019.09.14

Feldolgozás:
A bogyózást követően a cefre műanyag kádakba került, ahol a fajélesztős beoltást követően erjedt 7 napig. A legtökéletesebb kioldódás érdekében kézi csömöszölést alkalmaztunk napjában háromszor, majd a leengedést követően elősegítettük az almasavbontást.

Érlelés: A tételt tartályban érleltük a palackozásig.
Palackozás ideje: 2019.11.29

Bor analitika:

Alkohol: 12,00%
Cukor: 1,3g/l
Titrálható sav: 4,8g/l
Cukormentes extrakt: 28,8g/l

Kóstolási jegyzet:

Bíborvöröses, ibolyás színárnyalattal hívja fel a figyelmet magára. A fajtajelleges illathoz bársonyos savak párosulnak. A kortyban érett meggy, cseresznye, illetve a feketebogyós gyümölcsök(szeder, feketeribizli) jelennek meg. A könnyed test mellett a szép textúra és a hosszú lecsengése teszi emlékezetessé.

Bor-étel párosítás: A szárnyas és halételek kitűnő kísérője, de tökéletesen passzol a legkülönfélébb marhasültekhez vagy akár egy borjúpaprikáshoz. Fogyasztását 16-18 C°-on ajánljuk.

Gáspár Pincészet-7932 Mozsgó, Alsó-szőlőhegy 751.
Elérhetőség:+36304244345-gaspar.boraszat@gmail.com